Olssons Fiske slutar med flugbindningsmaterial

Att sälja flugbindningsmaterial är svårt!

Att det är besvärligt att sälja flugbindningsmaterial i Sverige har visat sig tydligt de senaste åren. Allt fler butiker ute i landet slutar att sälja flugbindning. Det är naturligtvis konkurrensen från Internet-handeln, både i Sverige och utlandet som påverkar. Ska man som butiksägare satsa på flugbindning så bar man åtminstone ha fem-sex 90-sektioner sprängfyllda med material. Detta är naturligtvis inte särskilt begåvat då butiksägaren kommer att kunna vända lagret flera gånger om han istället satsat på spinnare eller wobblers.

En annan svårighet är naturligtvis konkurrensen från nätbutiker. I Sverige finns några riktigt stora och i utlandet finns det ett antal som riktat in sig på Sverige. De nätbutiker som finns i det forna östblocket verkar dess utom inte behöva betala moms eller skatt.

Att sälja på nätet är inte det heller hur enkelt som helst! Senaste butiken som inte klarat trycket är Profly som gick i konkurs. Olssons fiske annonserar att de slutar med flugbindning. Vilket är anmärkningsvärt och kanske ska ses som en vägvisare för den som tror att det är hur lätt som helst att sälja flugbindningsmaterial på nätet.

En annan butik som tidigare annonserat att han vill sälja allt sitt flugbindningsmaterial är Flyhook filler. Det verkar inte ha funnits någon som var intresserad av det stora lagret som vid det här laget börjar bli lite väl ålderstiget. Det är nämligen så att fjädrarnas stam tappar spänsten och kan bli sköra när de blir för gamla.

Backar vi tillbaka ytterligare några år så har exempelvis LB Flugfiske fått stänga på grund av konkurs.

Slutsatsen bör vara att om Olssons fiske som är en så etablerad postorderfirma inte levererar flugbindningsmaterial så bör nog inte du heller försöka!

 

 

Kommentera