Jörgen Larsson ny konsult på Fairpoint

Fairpoint Outdoors A/S har tecknat ett konsultavtal med Jörgen Larsson – som bäst beskrivs som den ledande storfiskeexperten i Skandinavien. De senaste 8 åren har Jörgen, som bor i Perstorp, Sverige, arbetat som chefredaktör för den skandinaviska fisketidningen Fiske-Feber, men ett beslut nyligen att börja arbeta som frilansskribent, fotograf och konsult ledde till samarbetet med Fairpoint Outdoors. Produktchefen på Fairpoint, Thomas Sanotra: ”När man arbetar med nya produkter, måste vi ibland be om synpunkter från mediapartners, tidskrifter och naturligtvis vår egen konsult och testteam. 2011 när vi inledningsvis arbetade med ett EDGE-spö för vertikalt pimpelfiske, var en av de uppenbara att fråga Jörgen. Då arbetade han inte som konsult, men han kom med idéer och inputs som vi tror gjort Edge 3776 Vertical pimpelfiske till det allra bästa spöet för denna typ av fiske. När Jörgen bestämde sig för att arbeta frilans fanns ingen tvekan om att detta var en stor chans att göra ett konsultaffär som kommer att lyfta våra produkter till en ännu högre nivå. ”

 

Jörgen Lars med en fin gös

Det hela började med ingången på Edge Vertikal pimpelfiskespö. Edge predator premium spön och Westin-beten är två av de Fairpoint-varumärken som kommer att gynnas av konsultavtalet med Jörgen Larsson.

Som sportfiskare har Jörgen har varit en ledande profil i Skandinavien under de senaste tre decennierna, och han har fångat nästan vad som helst stort med gälar och fenor. I yngre år spelade Jörgen en viktig roll i att införa det moderna kust-och karp fiske i Skandinavien. Han var bland de första sportfiskare att trolla efter och rikta fisket efter stor lax i Östersjön. Med havsfiske i Norge har han gjort flera fångstrekord. Han har arbetat med video, TV och tidningar i många år och har skrivit artiklar från alla delar av världen. Detta inkluderar artiklarna om monsterstör i Kanada, Håkäring i Norge och massiv nilabborre i Lake Nasser för att nämna några.

Jörgen har fortfarande en lika ivrig och passionerad för fiskeutrustning som han var när det började för många år sedan. Om Jörgen måste välja en typ av fiske är han särskilt brinner för blir det moderna predatorfisket efter abborre, gädda och gös. Han har varit en ledande med att införa och utveckla vertikala pimpel i Skandinavien. Särskilt i Sverige har denna metod  gjort en stor förändring i hur och var fiskaren fiskar och vilka redskap som han köper.

Den första tiden var det vertikala pimpelfiske i Sverige mycket influerat av metoder från andra delar av Europa. Men nya trender och tekniker för att rikta fisket efter de största abborrarna har utvecklats så snabbt i Sverige, att dessa metoder snart kommer att ha en stor inverkan på den europeiska predatorfisket.

”I detta sammanhang kunde vårt avtal med Jörgen Larsson kunde inte ha kommit vid ett bättre tidpunkt,” säger produktchef Thomas Sanotra. ”Jörgen är en stor resurs som kommer att hjälpa oss i att vara ett steg före när det kommer till de senaste trenderna inom predatorfisket. Vår Westin predator lockar och våra Edge premium spön är två av de varumärken som Jörgen kommer bidra till att utveckla, men med sin expertis i nästan alla typer av sportfiske kommer det inte nödvändigtvis sluta med dessa två märken … ”

Jörgens planering och finslipning av fiskeutrustningen har alltid varit en viktig del av att rikta fisket efter de största exemplaren. Detta gör honom och Fairpoint Outdoors till en perfekt match. Han förklarar:

”Jag är verkligen glada över avtalet med Fairpoint Outdoors. Fairpoint är ett snabbt växande företag som arbetar hårt och lägger ner mycket arbete på att ständigt förfina och utveckla sitt sortiment av högkvalitativa sportfiskeprodukter i de olika segmenten. Speciellt när det kommer till predatorfisket, är det min erfarenhet, kombinerat med deras kompetens inom design och produktutveckling som gör att vi kan producera en rad spännande sportfiskeprodukter som passar både den skandinaviska och europeiska marknaden. ”

Kommentera