Havsfiskeforum norgefiske.se i blåsväder

Kritik mot Norgefiske.se

Det har under den senaste tiden framförts en hel del kritik mot havsfiskeforumet norgefiske.se. Kritiken består till största delen av att ett antal nättroll kan husera fritt på forumet. Dessa nättroll skapar en otrevlig stämning och tillför inget som har med havsfiske att göra. De brukar dess utom ”kidnappa” andra användares nick och skriva en massa dravel. Vidare tycker man inte att forumägaren agerar moderator i tillräckligt stor utsträckning.

På norgefiske.se behöver man inte skapa någon profil eller vara inloggad för att skriva inlägg vilket naturligtvis inte är någon bra lösning.

Några kritiska röster

Här följer några användares kommentarer som riktar sig till forumägaren.

-” Kan du inte se till att alla idioter IP loggas ? Eller åtminstone se till att inläggen försvinner !? Ta ditt ansvar som forumvärd, eller vill du inte ha seriösa besökare på forumet ? Släpp det i så fall, ge nån annan chansen att städa bland idioterna ! ”

-” Det är ju rena sandlådan här emellanåt, jävligt trist att nån eller några fjantar ska få så mycket utrymme, de får tydligen inte tillräckligt med uppmärksamhet i sitt liv, tror att det är vad det handlar om, så då tar man chansen att bli uppmärksammad på detta sätt. När man beter sig på detta vis, är man nog inte speciellt lycklig som människa. Patetiskt!!!”

Andra kommentarer är även kritiska mot den enorma mängd reklam som finns på norgefiske.se

-” Fabian är nog mest intresserad av reklamintäkterna! Titta på alla hans sidor, de är nedlusade med reklam! ”

Signaturen Nils Karlsson, Stockholm går så långt att han ger tips på hur man gör för att visa sitt missnöje med forumet utan att skriva i det. Han har även identifierat åtta andra sidor som drivs av samma ägare som till Norgefiske.se. Kritikerna menar att forumägaren inte bryr sig i sitt forum och inte agerar moderator i tillräckligt stor utsträckning. Man skulle väl kunna förmoda att om forumägaren modererade sitt forum så skulle det inlägget tas bort eller redigeras.

De som har synpunkter på att det är mycket reklam på sidan har en poäng. De rödmarkerade fälten på bilden är reklam. Det är lätt att få för sig att forumet är till för att driva trafik till annonserna. Inte tillhandahålla ett bra havsfiskeforum.

Havsfiskeforumet Norgefiske

Havsfiskeforumet Norgefiske

Havsfiskeforum, alternativen

Det finns två forum för havsfiske som ställer krav på inlogg och på så sätt kan hålla nättrollen i schack. Det är Havsfiskeforum och Havsfiskeguiden.se. Kanske dessa två kommer att få betydligt fler deltagare. Norgefiske.se har varit det ledande forumet i Sverige sedan starten 2004. Norgefiske’s syster-forum, havsfiske.info, känns inte som ett alternativ. Där har man valt att fokusera endast på havsfiske i Svenska vatten. Inte heller här ställs det krav på inlogg. Troligtvis skulle nättrollen följa med och sabba även detta forum.

Sammanfattningsvis så verkar det som att norgefiske måste inför inlogg för att överleva. Forumägaren måste också ta sitt ansvar genom att sköta och moderera sitt forum.

Kommentera