Flyhookfiller vs Flugbindning.com

Flyhook filler vs Flugbindning.com vem är bäst på flugbindningsmaterial?

Som jag ser det så finns det i Sverige idag två leverantörer av flugbindningsmaterial som är värda namnet. Det är Flugbindning.com och Flyhook filler. Vad är det då som skiljer dessa två åt?

Flyhookfiller vs Flugbindning.com

Flyhook filler vs Flugbindning.com

Flugbindningsmaterialet

Låt oss göra en prisjämförelse. I jämförelsen har jag tagit hänsyn till att Flyhook filler har konstant rabatt på 30%. MEN den som har lite koll på priserna ser att de verkar ha justerat sina priser uppåt för att inte göra en allt för stor förlust på rabatten. Nedan följer några exempel.

Flugbindning.com Flyhookfiller (inkl 30% rabatt)
Guldskalle 5mm (4,6mm) 26:- 24,50
Gordon Griffith’s 14/0 19:- 24,50
Antrongarn 16:- 16,80
Fly Rite 25:- 24,50
Lagartun Flat tinsel 49:- 59,50

Som man kan se så har FlyHook Filler höjt priserna för att ändå kunna ta ut fullt pris. Det känns väl lite si så där kan jag tycka.

 

Flugbindning.com Flyhookfiller
1. Leveranstid 5/5      1 dag 3/5       10 dagar
2. Köpupplevelse 4/5 3/5
3. Betalsätt 4/5 2/5
4. Fraktpris 5/5 5/5
5. Levererad order 5/5 5/5

1. Intressant att det tog 10 ggr så lång tid för Flyhook filler att få fram en försändelse till min brevlåda, det var inga konstiga prylar jag beställde.

2. Flugbindning.com har en modernare butik och bättre ordning. Hos FlyHook filler finns det massor med kategorier som inte innehåller någon produkt. Flugbindning.com skickar sina ordrar i vita snygga bubbelpåsar med en snygg etikett och portot stämplat av en portomaskin medan Flyhook filler skickar ett vanligt C4-kuvert som är handskrivet med frimärken som sitter lite hur som helst.

3. Flugbindning.com har många betalsätt. Payson, PayPal, Efterkrav med DHL, Postförskott, förskottsbetalning, Faktura med Klarna. Det som drar ner är att de använder Payson och PayPal för kortbetalning. Jag hade nog gärna sett en annan lösning för kortbetalningarna än Payson. Flyhook filler däremot har bara Payson och faktura vilket inte är så fiffigt.

4. Frakten är gratis i bägge butikerna. Det är bra, det gör säkert att de säljer mer än sina konkurrenter som vill upp till 99:- för att skicka 100g dun!

5. Båda webbutikerna levererade alla produkterna. Inget trams med restnoteringar. Även om man kan undra om Fly Hook Filler efterbeställt prylar eftersom att det tog så lång tid för dem att leverera.

Sammanfattning Flugbindning.com får 23/25 och FlyHook Filler 18/25 Flyhook filler är dess utom inte billigare trots att de har 30%.

One thought on “Flyhookfiller vs Flugbindning.com

  1. Pingback: Olssons Fiske slutar med flugbindningsmaterial - Flugbindning

Kommentera